Zon door de bomenIn elke relatie spiegelt de ander iets aan je. Vandaag had ik een mooie sessie met collega’s waarin we elkaar op mooie wijze konden spiegelen.

Een van mijn collega’s is astroloog. Aan de hand van mijn horoscoop zag hij dat “Thuiskomen in jezelf” het thema is waar ik mijn bezieling vandaan haal. En ja dat klopt. Als ik afstem op mijn intuïtie ben ik in staat een plek te creëren waarin ikzelf en de mensen om mij heen zich werkelijk thuis voelen. Ik heb oog voor sfeer, veiligheid en betrokkenheid. Ik heb een grote innerlijke motivatie om alles wat kwetsbaar is te ondersteunen zodat er een stevige gevoelsbasis kan worden ontwikkelend. Dat gaat over mezelf, over mijn verlangen om volledig en puur mezelf te kunnen zijn, maar ook over mijn verlangen ander te helpen op authentieke wijze zichzelf te kunnen zijn.

Thuis las ik een E-Book van Mariska Pados en zag ik de volgende tekst:

“Door persoonlijke en spirituele groei ga je je herinneren dat je al ‘heel’ bent, leer je opnieuw onvoorwaardelijke liefde ontdekken, mag jij je herinneren dat alles om liefde draait en dat je zelf al liefde bent. Dat iedereen zichzelf uiteindelijk gaat herinneren dat liefde ons thuis is”.

En ineens zag ik het:
Als iedereen zichzelf gaat herinneren dat liefde ons thuis is, kan iedereen thuiskomen in zichzelf.

Al jaren worstel ik er mee dat het niet lukt om mijn levensmissie te leven. Mijn levensmissie is liefde in de wereld te zetten. Onlangs bedacht ik me dat ik dat niet eens zou kunnen omdat liefde er al is en liefde alleen maar kan worden aangewakkerd. Wie ben ik dan, dat ik kan denken, dat ik het in de wereld kan zetten???? Nee, ik kan wel helpen anderen eraan te herinneren dat liefde er altijd is. Dat liefde in ieder van ons zit. Dat liefde in ieder van ons weer kan worden aangewakkerd. Dat liefde ons enige echte veilige basis is in deze wereld.

En ja, liefde kan ook pijn doen. Maar liefde leert ons ook de grootste lessen. Liefde laat je voelen dat er niemand is zoals jij. De liefde stelt ons in staat om boven onszelf uit te stijgen. Om het mooie te zien in jezelf, in de ander en in de wereld om je heen. Ik zou niet kunnen leven in een wereld zonder liefde. De liefde maakt alles mooier. En dat hebben we nodig in deze tijd waarin we staan voor zovele uitdagingen.

De wetenschap leert ons dat we in dit grote universum, in het grote geheel, slechts een klein nietig onderdeel zijn. Liefde leert ons dat we “alles” zijn.

Het wordt tijd dat we terugkeren in onze natuurlijk ‘liefdevolle’ staat. Tijd om terug te keren naar het Paradijs. Tijd om thuis te komen bij onszelf!