Het vitaliteitsprogramma kan gebruikt worden voor diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan overspannenheid, burnout problematiek, depressie, somberheid of gewoonweg omdat je leven is gestagneerd.

Het Vitaliteitsprogramma van TalentWijs bestaat uit 3 delen:

Verleden: In het eerste deel wordt aan de hand van de levensloop van de medewerker gekeken naar diens talenten, vaardigheden en valkuilen. 

Heden: Vervolgens wordt de medewerker gecoached hoe de talenten beter te benutten en valkuilen te omzeilen.

Toekomst: Ten slotte formuleert de medewerker een strategie en  actieplan hoe in de toekomst zijn talenten en vaardigheden beter te benutten en vitaal te blijven.

Bij het programma wordt ondermeer gebruik gemaakt van het biografisch model van Eva de Waard. Het model zie je onderstaande afbeelding. 

Levenslijnen

Het model bestaat uit een innerlijke en een uiterlijke ontwikkelingslijn. De uiterlijke lijnen gaat over aangeleerd gedrag het bereiken van doelen op wilskracht en de innerlijke lijn gaat om meer subtiele zaken zoals je oorspronkelijke talenten, passie, motivatie en levenslust (geestkracht).Veel problemen ontstaan door het niet synchroon lopen van beide ontwikkelingslijnen.

Het vitaliteitsprogramma kan ook worden aangeboden door werkgevers omdat het programma ziekteverzuim voorkomt en verkort en bovendien meer vitale, veerkrachtige en gemotiveerde werknemers oplevert.

Interesse? Mail of bel Miranda van der Endt voor een afspraak of ori├źnterend gesprek.