Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain

Met temperaturen boven de 20 graden draag ik het liefst zo min mogelijk kleren. Thuis kan het me niet schelen of het te bloot, te kort of te luchtig is. Als ik van huis weg ga verkleed ik me. Je zou kunnen zeggen dat ik thuis mezelf ben. Als ik me verkleed om weg te gaan, verkleed ik me om mijn beste zelf te zijn.

Thuis draag ik wat ik wil. Waarom dan niet die kleren aanhouden als ik naar de supermarkt ga? Wat kan het mij schelen wat anderen er van vinden? Soms zeg ik tegen mezelf dat ik meer lak moet hebben aan de buitenwereld. De reden dat ik dit niet doe, is omdat ik niet echt lak heb aan de wereld. Dus als ik me zo wel zou presenteren, zou het niet echt zijn. Je beste versie gaat altijd over wat jij echt bent. Met mijn zomerjurkje in de supermarkt winkelen maakt mij onzeker en dan ben ik niet mijn beste versie van mezelf. Ik ben onderdeel van deze wereld en houd altijd rekening met anderen. Zo ben ik altijd geweest en heb geen behoefte dit te veranderen.

Het is een teken van respect voor anderen en aanpassing dat ik geen aanstootgevende kleding draag buiten de veilige omgeving van mijn huis. Ook wil ik er niet te veel nadruk opleggen dat ik overgewicht heb als ik mezelf aan de buitenwereld presenteer. Met kleding kun je je accenten leggen op datgene wat je wel graag wil laten zien. Het is niet zo dat ik mezelf anders voor wil doen dan ik ben, eerder dat ik mezelf van mijn beste kant wil laten zien.

Eigenlijk denk ik de meeste mensen zich aan de buitenwereld graag willen presenteren als de beste versie van zichzelf. Dit gaat verder dan alleen kleding. Je kan daarbij denken aan welke talenten, eigenschappen en competenties je graag van jezelf wil laten zien. Wat zijn jouw voorkeuren? In de trainingen van Kus je Zelf vrij gaan Josee Blanken en ik daarmee aan de slag.

  • Wie ben jij?
  • Wie wil je graag zijn?
  • Hoe wil je je verder ontwikkelen?
  • Hoe presenteer jij jezelf als je beste zelf?!

Benieuwd naar onze training? Kijk dan op www.kusjezelfvrij.nlof meld je aan voor onze dagworkshop op 28 september a.s. via info@kusjezelfvrij.nlvoor slechts 75 euro p.p.