Ik kreeg laatst van een klant terug dat ik zoek naar de oorzaken van gedrag om het te veranderen door de blokkade of de oorzaak weg te nemen. En dat klopt. Het weghalen van trauma’s en belemmeringen om jezelf te kunnen zijn is mijn specialiteit. Jezelf leren kennen, begrijpen en veranderen in de gewenste richting, dat is wat ik mezelf en mijn klanten toewens. En dat is wat ik doe. 

  • “De mooiste reis, is de reis in jezelf”

Thuiskomen in jezelf. Terug naar de kern om jouw top te kunnen bereiken, waar dan ook jouw top mag zijn. Dat is waar ik van hou. En dat is waar ik voor sta. En dat is wat ik mezelf en jou gun. In alles wat ik doe. 

Toch vind ik het nog altijd leuk om zelf ook bij te leren en mezelf te laten inspireren.

Choose again

Zo was ik laatst weer eens bij een inspiratiedag van de Vereniging van Talentencoaches.

Deze keer vertelde een collega over Choose Again van Diederik Wolsak. Diederik Wolsak schreef in zijn boek “Choose Again” hoe je met het gedachtegoed uit A Course In Miracles (Een Cursus in Wonderen) belemmerende overtuigingen kunt loslaten.

Hij beschreef hoe je in 6 stappen je emoties en herinneringen kunt onderzoeken en overtuigingen kunt loslaten met een vergevingsritueel.

Wat ik zo krachtig vind aan deze werkwijze is dat je volledig verantwoordelijk bent voor je eigen gevoelens. Bovendien gaat het niet om het hele verhaal er omheen, maar je duikt gelijk je diepste wezen in, om te ontsluieren wat je over jezelf bent gaan geloven dat niet waar is. Iedere overtuiging die je weg houdt bij je diepste liefdevolle kern, daar waar alles Licht, Liefde, Onschuldig, Heel en Goed is, is bij voorbaat al niet waar.

Wil je er meer over weten, koop dan zijn boek, want ik kan je alleen vertellen wat bij mij is blijven hangen.

Het mooiste vond ik dat er van uitgegaan wordt dat we allemaal ten diepste onschuldig zijn. In onze basis zijn we heel, we zijn liefde. Alleen vergeten we dat wel eens. En dan voelen we ons afgescheiden van wat we ten diepste zijn. Dat kan komen door emoties zoals angst, schuld, schaamte, niet goed genoeg voelen of door ervaringen die ons ertoe brengen ons te willen beschermen.

Door weer te herinneren wie we ten diepste zijn, kunnen we weer in contact komen met wat we ten diepste zijn. Prachtige methode. En iedereen kan het toepassen. Iedere dag is er weer een nieuwe kans om te kiezen voor je diepste liefdevolle kern in plaats van datgene wat ons weghoudt van wat we ten diepste zijn.